usvojen izvještaj o poslovanju

Evo koliko je zaradila Trebevićka žičara otkad je prošle godine otvorena

Hronika 24.04.19, 18:43h

Evo koliko je zaradila Trebevićka žičara otkad je prošle godine otvorena
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istaknuo je da ovi podaci govore da se u projekt izgradnje žičare i oživljavanja Vijećnice kao nacionalnog spomenika krenulo na temelju jasnog plana, preciznih analiza i procjena

 

Gradsko vijeće Grad Sarajeva usvojilo je danas izvještaj o poslovanju Gradskog javnog preduzeća JP Sarajevo d.o.o. koje upravlja Vijećnicom i novoizgrađenom Trebevićkom žičarom, pri čemu je ostvarena dobit od poslovanja iznosila 1.630.464 KM. 

 

Ukupan prihod ovog preduzeća u 2018. godini bio je 3.846.932 KM. Do kraja prošle godine prodato je 411.000 karata za Žičaru i više od 33.000 za Vijećnicu. 

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istaknuo je da ovi podaci govore da se u projekt izgradnje žičare i oživljavanja Vijećnice kao nacionalnog spomenika krenulo na temelju jasnog plana, preciznih analiza i procjena te se pokazalo kako je moguće izgraditi održiv i profitabilan projekt. 

 

- Profit koji smo ostvarili otvara nam vrata za realizaciju novih projekata i učvršćuje povjerenje građana i posebno Vijećnika. Važno je istaći da je ovaj rezultat zasigurno nije naš maksimum te da će nastavak razvoja i kvalitetnih sadržaja i na Trebeviću i u Vijećnici u narednom periodu biti dodatni impuls - kazao je Skaka za Fenu. 

 

Upravo to je vodilja i potvrda da se sredstva nastave ulagati u interesu Grada Sarajeva, dodao je. 

 

Na kraju je čestitao Skupštini, Nadzornom odboru, Upravi i radnicima JP Sarajevo, "koje izrasta u najuspješnije komunalno preduzeće u državi".

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI