nakon ubistva slaviše krunića

Potvrđeno iz MUP-a RS: Privedeno nekoliko desetina osoba, pretresi na više lokacija

Hronika 24.04.19, 15:04h

Potvrđeno iz MUP-a RS: Privedeno nekoliko desetina osoba, pretresi na više lokacija
Tri osobe osumnjičene su za direktno učešće u ubistvu i pokušaju ubistva, a tokom pretresa, izuzet je veći broj predmeta

 

Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kazala je danas da je tokom akcije policije, a nakon ubistva Slaviše Krunića, privedeno nekoliko desetina osoba.

 

Tri osobe osumnjičene su za direktno učešće u ubistvu i pokušaju ubistva, a tokom pretresa, izuzet je veći broj predmeta.


''Policijski službenici uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj protiv tri lica Republičkom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinilo krivično djelo ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovća kao i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića. Radi se o licima inicijala Ž.L, E.B, i B.Dž. Lica se sumnjiče da su po prethodnom planu iz vatrenog oružja života lišili Krunića i Pavlovića i nanijeli teške povrede Iliću'', kazala je Miljanović danas.

 

Pozvala je građane za pomoć ukoliko primijete osobu za kojim je raspisana potjernica.

 

''Izvršeni su pretresi na više lokacija koje koriste osumnjičena lica. Izuzeto je više predmeta. Privedeno je više lica. Pozivamo građane da pozovu policiju ukoliko primijete lice koje je u bjekstvu. Privedene su desetine lica koja se dovode u vezu s osumnjičenim licima'', dodala je ona.

 

Podsjećamo, Slaviša Krunić ubijen je u blizini porodičnog imanja nadomak Banjaluke. Ubijen je i jedan od njegovih pratilaca, dok je drugi ranjen. U razmjeni vatre ubijen je i jedan napadač. Krunić je bio vlasnik nekoliko firmi, između ostalih, agencije za obezbjeđenje objekata "Sector Security", kao i lanca pekara "Žitopeka".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI