Tok dosadašnje istrage

Lukač na zatvorenoj sjednici NSRS-a podnosi informaciju o ubistvu Krunića

Front 24.04.19, 10:35h

Lukač na zatvorenoj sjednici NSRS-a podnosi informaciju o ubistvu Krunića
Odlučeno je i da će prva tačka redovne sjednice Narodne skupštine RS-a biti informacija o bezbjednosnoj situaciji u RS, a i ta rasprava biti će zatvorena za javnost

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas će na zatvorenom zasjedanju, usmeno informisati poslanike Narodne skupštine RS-a o dosadašnjoj istrazi u vezi s ubistvom u Glamočanima kod Laktaša te ubistvu policajca u Prijedoru. 

 

Ovo je odlučio kolegijum entitetskog parlamenta na današnoj sjednici. 

 

Nakon toga, poslanici će nastaviti redovan rad parlamenta razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, najavio je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović

 

Odlučeno je i da će prva tačka redovne sjednice Narodne skupštine RS-a biti informacija o bezbjednosnoj situaciji u RS, a i ta rasprava biti će zatvorena za javnost. 

 

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj. 

 

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen. 

 

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu. 

 

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI