s muftijom ima četvoro djece

Ona je druga žena Muamera Zukorlića: Obrazovana, uspješna, jako voli modu, a sad je prošetala crvenim tepihom...

ŽENA iN 22.04.19, 15:20h

Ona je druga žena Muamera Zukorlića: Obrazovana, uspješna, jako voli modu, a sad je prošetala crvenim tepihom...
Elma Elfić-Zukorlić bila je odjevena u dugačak crni mantil, imala je visoke potpetice, a na glavi je, u skladu s vjerom, kao i uvijek, nosila hidžab

 

Supruga muftije Muamera Zukorlića Elma Elfić-Zukorlić pojavila se sinoć na reviji kreatorke Suzane Perić i svojim izgledom mnogima privukla pažnju, piše srbijanski Blic. 

 

Elma Elfić-Zukorlić bila je odjevena u dugačak crni mantil, imala je visoke potpetice, a na glavi je, u skladu s vjerom, kao i uvijek, nosila hidžab. 

 

Elma je i sama više puta isticala da voli modu i trendove, kao i da voli rad Suzane Perić, a njena elegancija ni sada nije prošla nezapaženo.

 

- Da, muslimanka može pratiti modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odijevanja, a to je da odjeća nije prozirna i tijesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slijepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj mjeri u kojoj smatram da meni to pristaje. "Chanel" i "Dior" imaju linije koje jako volim, tim prije što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cijenim i srbijanske dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić - rekla je Elma nedavno u intervjuu za "Bazar".  

 

Elma je druga žena Muamera Zukorlića i s njim je dobila četvero djece. Po obrazovanju je doktor ekonomskih nauka i već nekoliko godina vodi jedan univerzitet na kome i predaje.

 

Fotografije s revije na kojima se pojavljuje Elma Elfić-Zukorlić pogledajte ovdje

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)