Otkriveni šokantni detalji

Konačno poznati uzroci smrti brata i sestre iz Šipova: Nediljkovo tijelo pronađeno bez glave i ruku

Hronika 20.04.19, 20:58h

Konačno poznati uzroci smrti brata i sestre iz Šipova: Nediljkovo tijelo pronađeno bez glave i ruku
Na tijelima nije bilo tragova koji bi ukazali da se radilo o ubistvu, odnosno da je uzrok smrti bilo djelovanje mehaničke sile

 

Obdukcija tijela potvrdila je da su brat i sestra Nediljko (57) i Milka (61) Ilić preminuli nakon teškog trovanja, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

 

Izvor iz istrage objasnio je da su brat i sestra umrli prije maksimalno šest dana i u kratkom vremenskom razmaku, jedno za drugim.

 

Na tijelima nije bilo tragova koji bi ukazali da se radilo o ubistvu, odnosno da je uzrok smrti bilo djelovanje mehaničke sile.

 

Izvor Srpskainfo iz istrage izjavio je da su tokom uviđaja u kući gdje je pronađena Milka Ilić pronađeni i tragovi povraćanja, što takođe ide u prilog tezi da su se brat i sestra otrovali.

 

– Radilo se metodom eliminacije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Nediljka i Milke Ilić. Nema tragova ubistva, kao ni materijalnih dokaza da su brat i sestra umrli uslijed gušenja od dima ili sličnog. Činjenica da su oboje umrli prije maksimalno pet do šest dana i jedno za drugim, kao i tragovi povraćanja govore da je uzrok smrti najvjerovatnije bilo trovanje – objasnio je izvor iz istrage.

 

Obdukcija je između ostalog potvrdila da je tijelo Nediljka Ilića bilo bez glave i gornjih ekstremiteta.

 

– Divlje zvijeri su nakon smrti pojele dijelove tijela nesrećnog čoveka, dok je tijelo Milke bilo netaknuto – objasnio je izvor iz istrage.

 

Beživotna tijela brata i sestre Ilić pronađena su u četvrtak oko 11 časova. Nediljko je pronađen u dvorištu, dok je njegova sestra Milka pronađena u porodičnoj kući.

 

Na vijest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, za Srpskainfo je izjavio da su Ilići živjeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije, ipak, bile začuđene što ih nisu viđale više od mjesec dana.

 

– Ni ja ih nisam često viđao, mada sam nastojao da im se približim, zvao ih u crkvu i pokušavao da ih posjetim kod kuće, ali nisam uspio u tome – kaže paroh Arambašić.

 

Na vijest da su Ilići nađeni mrtvi, zaputio se u udaljeno selo Vodice, na 10 kilometara od Strojica i oko 25 kilometara od Šipova.

 

– Pokojna Milka je skoro svaki dan dolazila u Strojice, ali komšije kažu da je nisu vidjeli u posljednjih mjesec dana. Njenog brata, koji nije tako često zalazio među ljude, nisam viđao mjesecima – kaže mjesni sveštenik i dodaje da je Nediljko imao 57 godina, a da je njegova sestra bila vjerovatno približno iste starosti, ali da je njene godine bilo teško procijeniti, jer je bila prilično zapuštena.

 

– Život im je bio prilično težak. Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorjela, poslije nekoliko godina umro im je i otac, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živjeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili – kaže paroh Arambašić.

 

I mještani Strojica i okolnih sela potvrdili su za Srpskainfo da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živjeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres.

 

Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.

 

Detaljna istraga

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je saopštilo da je nadležni tužilac naredio da se provedu sve istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti događaja. Pronalazak beživotnih tijela brata i sestre Nediljka i Milke Ilić uznemirio je mještane Šipova.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI