Stigla i podrška iz BiH

Intoniranjem himne Bože pravde počeo miting 'Budućnost Srbije': Aca Lukas i Bora Čorba zabavljaju narodne mase

Front 19.04.19, 19:45h

Intoniranjem himne Bože pravde počeo miting 'Budućnost Srbije': Aca Lukas i Bora Čorba zabavljaju narodne mase
Grupa građana iz mjesta u Bosni i Hercegovini, u kojem je rođen Princip, došla je da pruži podršku predsjedniku Vučiću na mitingu

 

Ispred bine postavljene na beogradskom Trgu Nikole Pašića u prvim redovima su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednica parlamenta Maja Gojković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministri Vlade Srbije, poslanici i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije.

 

Sa bine ispred Doma Narodne skupštine Bora Đorđević se obratio građanima rekavši da mu je drago što su se ljudi okupili i što sviraju za budućnost Srbije.
Nastupom Ace Lukasa počeo je neformalni deo mitinga "Budućnost Srbije".

 

Poslije Ace Lukasa na binu je izašao i Bora Đorđević.

 

Miting se održava na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine. Obraćanja učesnika su počela oko 18:30, a na Terazijama je postavljen veliki video-ekran i ozvučenje.

 

Građani iz svih dijelova Srbije polako okupili su se u centru Beograda povodom skupa predsjednika Aleksandra Vučića u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

 

Sa skupa će, kako je najavio, poslati poruku jedinstva.

 

Izvještač Tanjuga prenosi da se velika kolona građana sa transparentom "Zvezdara uz Aleksandra Vučića" spušta se beogradskom ulicom ka zgradi Vlade Srbije noseći zastave.

 

Oni će se kod zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici pridružiti građanima iz Zapadne Srbije i Zemuna, a odatle će zajedno krenuti ka Domu Narodne skupštine.

 

Saobraćaj u jednom dijelu Nemanjine je zatvoren, kao i Slavija i Ulica kralja Milana.

 

U gradu je primijetan veliki broj pješaka i saobraćajne police koja reguliše saobraćaj. Građani nose zastave Srbije, kao i zastave SNS sa nazivom mjesta iz kojeg dolaze.

 

Podrška Vučiću i iz rodnog mjesta Gavrila Principa

 

Jedan od najistaknutijih transparenata ispred Doma Narodne skupštine, na mužičkom koncertu, uoči političkog skupa, je onaj sa likom predsjednika Aleksandra Vučića i Gavrila Principa, uz poruku pristalica srpskog predsjednika iz Bosanskog Grahova: "Hvala vam predsjedniče što nas niste zaboravili".

 

Grupa građana iz mjesta u Bosni i Hercegovini, u kojem je rođen Princip, došla je da pruži podršku predsjedniku Vučiću na mitingu.

 

Kako piše B92, ispred Skupštine vlada vesela atmosfera, pravi štimung napravio je poznati pjevač Aca Lukas, uz dekor sačinjen od srpskih zastava, balona i transparenata podrške predsjedniku Vučiću.

 

Predsednik Aleksandar Vučić je pozvao, kako je rekao, normalnu i pristojnu Srbiju da se danas okupi za budućnost zemlje.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI