Recipročne mjere u Federaciji

SBB o rezervnom sastavu: 'Podržat ćemo državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu kolega iz SDA'

Front 19.04.19, 15:43h

SBB o rezervnom sastavu: 'Podržat ćemo državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu kolega iz SDA'
Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu

 

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) o poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije, saopćeno je iz SBB-a.

 

- U potpunosti podržavamo inicijativu SDA jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje - citat je iz saopćenja.

 

Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA, navedeno je također u saopćenju.

 

Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu.   

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI