Pojavilo se novo ime

Sifet Podžić novi ministar odbrane BiH? Evo šta on kaže na to

Front 18.04.19, 12:46h

Sifet Podžić novi ministar odbrane BiH? Evo šta on kaže na to
Nisam nešto u žiži i ne poznajem dovoljno situaciju, ali članstvo DF-a u kantonalnoj vladi u Sarajevu ostaje

 

- Ja ne vidim da je na vidiku negdje, ni blizu formiranje Vijeća ministara, ja sam pesimista po tom pitanju. Vijeće ministara će najvjerovatnije duže ostati u tehničkom mandatu - kazao je za N1 Sifet Podžić čije se ime spominje kao ime ministra odbrane u novom sastavu Vijeća ministara BiH.

 

Budući ministar odbrane? Da li ste upućeni?

 

- Prvo dakle ja ne vidim da je na vidiku negdje, ni blizu formiranje Vijeća ministara, ja sam pesimista po tom pitanju. Vijeće ministara će najvjerovatnije duže ostati u tehničkom mandatu - kazao je Podžić.

 

- Svoje ime sam pročitao jučer u medijima i to mi je prvi signal, niko nije sa mnom razgovarao niti nudio tu poziciju. Iskreno, to je moja oblast bio sam u prvoj grupi ljudi koja je napisala prva slova o članstvu BiH u NATO savezu. To je sada prebačeno na jedan politički nivo i ne vidim brzo rješenje i izlaz iz te situacije. Mislim da će to teći dok mladi odlaze i pitanje kome će više to trebati, i taj NATO i sve ostalo - istakao je.

 

Podžić je dodao da "koliko on zna", DF ostaje u sastavu Vlade KS.

 

- Nisam nešto u žiži i ne poznajem dovoljno situaciju, ali članstvo DF-a u kantonalnoj vladi u Sarajevu ostaje. Rekli smo da ćemo tu ostati korektni, ne znam da li će postojati zahtjev novog koalicionog partnera oko promjene većina. Ako bude, mi ćemo razgovarati na organima stranke i donositi odluke. Koliko znam za sada mi ostajemo u sastavu kantonalne vlade - kazao je Podžić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI