Autobus sletio s ceste

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Portugalu 29 mrtvih, većinom turista

Hronika 18.04.19, 10:54h

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Portugalu 29 mrtvih, većinom turista
Autobus u kojem je bilo 57 osoba sletio je s ceste kod grada Canico na portugalskom otoku Madeiri

 

Dvadeset i devet osoba poginulo je u teškoj autobusnoj nesreći na portugalskom otoku Madeiri. Iako se sinoć govorilo o 28 mrtvih, tokom noći umrla je još jedna osoba.

 

Gotovo svi poginuli, njih 28, bili su njemački turisti, a jedna osoba je iz Portugala. Poginulo je 18 žena i 11 muškaraca, piše lokalni portal cmjornal.

 

Ozlijeđeno je 27 osoba, većinom Nijemaca, te vozač autobusa i turistički vodič koji su Portugalci.

 

Podsjetimo, autobus u kojem je bilo 57 osoba sletio je s ceste kod grada Canico na portugalskom otoku Madeiri. Do nesreće je došlo sinoć u 18:30 po lokalnom vremenu. Autobus je sletio s ceste u naseljenom mjestu, prevrnuo se i zaustavio tik uz prve kuće.

 

Još nije poznat tačan uzrok nesreće. U trenutku nesreće grupa turista putovala je u grad Funchal. Bili su smješteni u obližnjem hotelu.

 

Odmah nakon dojave o nesreći na mjesto događaja uputio se velik broj vatrogasaca, policajaca i djelatnika hitne pomoći kako bi spasili preživjele. Cijelo područje je satima bilo blokirano, a nedaleko od zračne luke u Funchalu čak je, zbog velikog broja mrtvih, napravljena privremena mrtvačnica.

 

Kasno u noći počelo je uklanjanje ostataka autobusa. Nakon što je podignut, spasioci su pomoću reflektora dobro pretražili cijelo područje kako bi provjerili ima li ispod autobusa još žrtava.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI