Dvije od tri hale u potpunosti izgorjele

Vatra progutala Stolariju Zovko u Širokom Brijegu, otkriven i uzrok požara

Hronika 18.04.19, 10:14h

Vatra progutala Stolariju Zovko u Širokom Brijegu, otkriven i uzrok požara
Kako se doznaje na terenu, sve se dogodilo jako brzo. Jedno je vatrogasno vozilo iz Širokog Brijega na mjestu događaja bilo odmah, a u pomoć im je priteklo i grudsko vatrogasno vozilo te dvije privatne cisterne, no plamena buktinja bila je nezaustavljiva

 

 

Stolarija Zovko u Širokom Brijegu u potpunosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio jutros oko šest sati u glavnoj hali i dijelu pogona stolarije, a prema prvim informacijama, uzrok požara je kvar na jednom od strojeva.

 

Dvije od tri hale izgorjele su potpuno, svi strojevi su uništeni, a netaknuta je ostala jedino sušnica u kojoj su sušene daske.

 

Jedan od radnika spomenute stolarije kazao je Feni kako je šteta nemjerljiva i da je uništeno gotovo sve.

 

- Sve je otišlo u pepeo i u potpunosti je uništeno. Jedino je ostala ova sušnica u kojoj su daske sušene prije daljnje obrade. Uzrok požara vjerojatno je kvar na stroju koji je piljevinu gurao u peć. Zapelo je s takozvanim 'pužem' pa je on, odnosno nož koji gura piljevinu prilikom trenja počeo stvarati varnice koje su u konačnici izazvale požar - kazao je radnik uništene stolarije.

 

Kako se doznaje na terenu, sve se dogodilo jako brzo. Jedno je vatrogasno vozilo iz Širokog Brijega na mjestu događaja bilo odmah, a u pomoć im je priteklo i grudsko vatrogasno vozilo te dvije privatne cisterne, no plamena buktinja bila je nezaustavljiva.

 

Požar je izbio oko 6 sati ujutro, a u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba i nisu ugroženi drugi stambeni objekti koji se nalaze u neposrednoj blizini ove stolarije.

 

Vatra trenutno tinja mjestimično, a požar je pod kontrolom.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI