Nakon odluke Osnovnog suda

Feraget: Davor Dragičević je pod pritiskom i na ovaj način mu se šalje poruka

Hronika 18.04.19, 08:17h

Feraget: Davor Dragičević je pod pritiskom i na ovaj način mu se šalje poruka
Istaknuo je da je Davor 270 puta mirnim okupljanjem pokazao da nije prekršio Zakon o javnom redu i miru i da se jučerašnjom odlukom vrši pritisak na njega

 

Osnovni sud u Banjoj Luci obustavio je juče prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića. 

 

Podsjećamo, MUP RS je protiv Davora podnio prekršajne prijave zbog skupova grupe "Pravda za Davida", koji su više od 300 dana protestirali u Banjoj Luci, tražeći istinu o ubistvu Davida.

 

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića je za Avaz.ba kazao da je jučerašnja odluka redovna procedura.

 

- Ovo je jedna redovna procedura, kada nekog nezateknete na njegovoj adresi. Postupak se onda obustavlja iz tih razloga, ali nije Davor nestao kako oni kažu, jer to je vrlo nekorektan izraz. Davor sada živi u Beču i on se sklonio od nasilja, koju vlast u RS nad njim očigledno vrši. Njegov zahtjev je potpuno legitiman, jer on samo traži da se provodi djelotvorna istraga o ubistvu njegovog djeteta - kaže nam Feraget.

 

Istaknuo je da je Davor 270 puta mirnim okupljanjem pokazao da nije prekršio Zakon o javnom redu i miru i da se jučerašnjom odlukom vrši pritisak na njega.

 

- Na ovaj način se šalje poruka Davoru, koja kaže da će se, ako se vrati, protiv njega nastaviti prekršajni postupak. Umjesto da se vodi djelotvorna istraga o ubistvu djeteta, ovdje se radi o prekršajnim prijavama protiv oca - zaključuje Feraget.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI