Otpao Mladen Ćavar

Edin Delić, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić zvanični kandidati za predsjednika SDP BiH

Front 16.04.19, 10:53h

Edin Delić, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić zvanični kandidati za predsjednika SDP BiH
Shodno navedenim rezultatima potpisa, a na osnovu člana 29. Pravilnika o održavanju unutarpartijskih izbora za predsjednika SDP BiH, CIK je utvrdio da su kandidati ispunili uslove kojim se njihova kandidatura smatra valjanom i time može biti potvrđena na sjednici Glavnog odbora

 

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH je na sjednici održanoj 15. aprila verificirala kontrolu pristiglih potpisa članova SDP BiH za nominirane kandidate.

 

Prema tim rezultatima, Edin Delić ima 3.116 potpisa, Mladen Ćavar 614, Nermin Nikšić 7.648, te Svetozar Pudarić 1.824 potpisa, saopšteno je iz SDP BiH. 

 

Shodno navedenim rezultatima potpisa, a na osnovu člana 29. Pravilnika o održavanju unutarpartijskih izbora za predsjednika SDP BiH, CIK je utvrdio da su svi kandidati, izuzev Mladena Ćavara, ispunili uslove kojim se njihova kandidatura smatra valjanom i time može biti potvrđena na sjednici Glavnog odbora.

 

- CIK SDP BiH poziva kandidate i medije da predstojeća kampanja za predsjednika SDP-a, prema modelu Jedan član-jedan glas, bude praznik demokratije, kakav ova država, nažalost, nema na redovnim parlamentarnim izbornim procesima za državne institucije - saopšteno je iz ove stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI