SERVERI OTKAZALI JEDAN ZA DRUGIM

Raspad sistema počeo još prošlog mjeseca: Šta se dešava sa Facebookom, WhatsAppom, Instagramom...?

Tehno 14.04.19, 16:11h

Raspad sistema počeo još prošlog mjeseca: Šta se dešava sa Facebookom, WhatsAppom, Instagramom...?
Facebook, WhatsApp i Instagram su se još prošlog mjeseca suočili s ovakvim raspadom sustava. Facebook je tek nakon 24 sata riješio problem, naglasivši da se radi o "promjeni konfiguracije na serverima"

 


 

Nakon što je došlo do velikih tehničkih problema u radu Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, ove društvene počele su ponovo normalno funkcionirati. 


Od ranog jutra korisnici Facebooka, Twittera i WhatsAppa prijavljivali su da se ne mogu spojiti na spomenute mreže, a kvar na radu mreža primjetili su i korisnici u BiH, te zemljama regije. 


Problem je bio na globalnoj razini, a Facebooku i Instagramu se nije moglo nikako pristupiti. 


Glavna Facebookova domena je bila potpuno nedostupna. 


Problemi kod WhatsAppa su zabilježeni u pogledu slanja i primanja poruka. Sve je to dobro došlo Twitteru, čiji su ga korisnici pretvorili u centar za objavljivanje o kvarovima društvenih mreža. The Verge prenosi da su problemi počeli jutros oko 6:30 prema istočnom vremenu, a neke su lokacije pogođene više nego ostale. 


Facebook, WhatsApp i Instagram su se još prošlog mjeseca suočili s ovakvim raspadom sustava. Facebook je tek nakon 24 sata riješio problem, naglasivši da se radi o "promjeni konfiguracije na serverima". Trenutno još nema službenih informacija o tome što je ovoga puta posrijedi. 


(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI