rok vlastima do petka ili slijede nova okupljanja

Završeni masovni protesti: Srbija je prva država u svijetu gdje vlast hoće da štrajkuje glađu da bi smijenila opoziciju!

Hronika 13.04.19, 16:57h

Završeni masovni protesti: Srbija je prva država u svijetu gdje vlast hoće da štrajkuje glađu da bi smijenila opoziciju!
Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti

 

Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" održan u Beogradu. Pročitani zahtevi, rok vlastima do petka da pozitivno odgovore ili sledi novi protest u subotu. Na skupu ispred Narodne skupštine govorile javne ličnosti i lideri opozicije, održana i protestna šetnja do Vlade. U Skupštini Srbije pripadnici policije i poslanici vladajuće većine.
 


Živković: Posle pobede na izborima, odmah lustracija


Narodni poslanik Zoran Živković, lider Nove stranke, obratio se na protestu u Beogradu, poručivši da će opozicija, kad pobedi na izborima, morati da sprovede najmanje dve stvari - lustraciju odmah, sutradan, i "Sablju model 2019, 2020. najkasnije".


Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama


Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić poručio je na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" u Beogradu, da je Aleksandar Vučić "trgovac ljudskim dušama" i "neprijatelj demokratije".


Jeremić: Pada mrak, ali u Srbiji se upalilo svetlo


Predsedik Narodne stranke i funkcioner Saveza za Srbiju Vuk Jeremić poručio je na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" ispred Doma Narodne skupštine, da se u Srbiji konačno upalilo sveto, i da je zemlja počela da se "budi iz košmarnog sna u koji su je gurnuli njeni najlošiji izdanci".

 


Škoro: Jedan čovek ovde kao 100 silom dovedenih na njihove skupove


Novinar Srđan Škoro rekao je na protestu u Beogradu da je Srbija prva država u svetu u kojoj je vlast najavila štrajk glađu da smeni opoziciju.

 

"Oni hoće da štrajkuju glađu da smene ovaj narod. Pa gde to ima", rekao je Škoro, što je propraćeno uzvicima "gotov je".

 

Škoro je dodao da ljudi nemaju čega da se plaše i da vlast zna da je jedan čovek na današnjem skupu, kao 100 silom dovedenih na njihove skupove.

 

Detaljni tijek događaja s današnjih protesta pratite ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI