Nakon pribavljanja svih potrebnih radnih dozvola

Novi generalni direktor GIKIL-a Bhattacharyya: Naš cilj je čist i siguran okoliš, spremni smo na izazove

Hronika 12.04.19, 18:05h

Novi generalni direktor GIKIL-a Bhattacharyya: Naš cilj je čist i siguran okoliš, spremni smo na izazove
Nova uprava GIKIL-a, s Bhattacharyyom na čelu, dobila je snažne upute i podršku od Nadzornog odbora Društva za prevazilaženje problema s kojima se kompanija suočava, u najkraćem mogućem roku

 

Nakon pribavljanja svih potrebnih radnih dozvola, novoimenovani generalni direktor Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL), Paramesh Bhattacharyya, službeno je preuzeo ovu funkciju. 

 

Nova uprava GIKIL-a, s Bhattacharyyom na čelu, dobila je snažne upute i podršku od Nadzornog odbora Društva za prevazilaženje problema s kojima se kompanija suočava, u najkraćem mogućem roku, kako bi GIKIL poslužio kao model ne samo za poslovnu odličnost, nego i kao lider u provedbi cjelokupne zaštite okoliša i odnosa s radnicima - saopćeno je iz te kompanije. 

 

- Spremni smo odgovoriti na izazove, uradili smo mnogo u pogledu zaštite na radu, zaštite voda i okoliša, te smo u kratkom vremenu riješili najkritičnija pitanja. Dokaz tome je činjenica da smo nakon napornog rada i doprinosa svih naših zaposlenika uspjeli dobiti potrebnu vodnu dozvolu - kazao je direktor GIKIL-a. 

 

Po njegovim riječima, brojni projekti su još uvijek u fazi realizacije, ali ono što je najvažnije je da oni ispunjavaju njihov postavljeni cilj. 

 

- Okolišna dozvola je naš prvi prioritet, kao i zajednički napori na održivom poboljšanju okoliša i sigurnosti - riječi su novog generalnog direktora GIKIL-a. 

 

Govoreći o svojoj novoj ulozi u kompaniji, Bhattacharyya je naglasio još dva ključna cilja. Prvi je potpuno izvršenje federalnih inspekcijskih naloga i usklađenost sa zakonskim normama, a drugi je održavanje odnosa sa lokalnom zajednicom. Uslovi za ostvarivanje ovih ciljeva su stabilna i profitabilna kompanija koja samo na taj način može osigurati budućnost svojih zaposlenih i društvene zajednice. 

 

- Ono što mogu da obećam je maksimalno angažovanje u rješavanju pitanja okoliša i postizanje prihvatljivog poboljšanog standarda. Mislimo također i na uslove rada i jačanje interne discipline, što je bilo posebno u fokusu tokom proteklog mjeseca. Posađene su nove sadnice, kao simbol naše orjentacije, a u narednom periodu želimo učiniti više i u tom pogledu. Pred nama je mnogo izazova, ali ja sam spreman za njih zajedno sa svojim timom predanih profesionalaca - istaknuo je Bhattacharyya.   

 

Funkciju novog generalnog direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya će obavljati tokom naredne četiri godine – saopćeno je iz GIKIL-a. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI