Irfan Čengić najavio

Unutarpartijski izbori u SDP-u bit će održani 26. maja: Hoće li otpasti jedan kandidat?

Front 12.04.19, 14:20h

Unutarpartijski izbori u SDP-u bit će održani 26. maja: Hoće li otpasti jedan kandidat?
Istaknuo je da je SDPBiH jedina stranka u kojoj svi članovi biraju predsjednika

 

Unutarpartijski izbori za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH bit će održani 26. maja, a četiri člana su do sada izrazila želju da se kandidiraju za predsjednika. 

 

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić je kazao Feni da je jučer istekao rok da skupe 1.000 potpisa. 

 

- Prema našim informacijama i potpisima koji su pristigli do sada, najviše potpisa je skupio aktuelni predsjednik koji ima više od 7.000. Iz mnogih općina još uvijek potpisi nisu došli - kazao je Čengić. 

 

Dodao je da će prema informacijama kojima trenutno raspolažu, prag od 1.000, nešto više od 1.000 potpisa, imati Edin Delić i Svetozar Pudarić, dok Mladen Ćavar u ovom trenutku nije prikupio dovoljan broj potpisa da bi bio kandidat. 

 

- Nakon izbora, u junu će biti održan i kongres SDP-a, na kojem će se birati novi Glavni odbor. Procedure su također završene. Do danas je bio rok da organizacije izabru svoje delegate i kandidate za kongres - naveo je Čengić, napomenuvši da će na kongresu SDP-a BiH biti više od 800 delegata. 

 

Istaknuo je da je SDPBiH jedina stranka u kojoj svi članovi biraju predsjednika. 

 

- Podaci o broju prikupljenih potpisa za kandidature su zasada nezvanični, jer još uvijek pristižu poštom kandidature - kazao je Čengić. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI