Zbog organiziranog kriminala

Akcija Royal: SIPA uhapsila osam osoba, pretresi na devet lokacija

Hronika 11.04.19, 18:18h

Akcija Royal: SIPA uhapsila osam osoba, pretresi na devet lokacija
Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto osam mobilnih telefona, devet sim kartica, tri nosača sim kartica, rokovnici i evidencije, kao i veći broj raznih vrsta cigareta

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju kodnog  naziva „Royal“ koja je izvedena na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja. 

 

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na devet lokacija i lišili slobode osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda. 

 

Osumnjičene osobe se terete da su u saradnji s drugim osobama, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, od augusta 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500.000 KM. 

 

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto osam mobilnih telefona, devet sim kartica, tri nosača sim kartica, rokovnici i evidencije, kao i veći broj raznih vrsta cigareta. 

 

Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI