progovorila pet mjeseci nakon samoubistva kćerke

Anne Marie Ćurčić: Naša kćerka Marija je imala podršku i ljubav...

Hronika 11.04.19, 12:43h

Anne Marie Ćurčić: Naša kćerka Marija je imala podršku i ljubav...
-Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću– rekla je Anne Marie

 

Novinarka Anne Marie Alves Ćurčić, čija je kćerka Marija prije pet mjeseci oduzela je sebi život, smogla je snage da progovori o veoma bolnoj temi kako bi društvo više obratilo pažnju na mentalno zdravlje djece.

 

–Kako poslije te tragedije čovjek da nastavi život? Prije svega, nastavlja da slavi život bilo da su naši najdraži tu ili nisu. Da slavi život i nih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Ne smijemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posebno o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je vjerovatno da će vam neko reći da ste lijeni, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste ok, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu– rekla je Ćurčić.

 

-Danas je pet mjeseci otkako je naša kćerka Marija oduzela sebi život u 25. godini iako je imala ne samo podršku nego i ljubav i razumijevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smiju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smijemo olako da etiketiramo- rekla je majka tragično nastradale manekenke u Jutru sa Jovanom i Srđanom.

 

-Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću– rekla je Anne Marie.

 

(Prva.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI