Organizovani kriminal

Uhapšeno osam osoba: SIPA u akciji 'Royal' na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja

Hronika 11.04.19, 11:33h

Uhapšeno osam osoba: SIPA u akciji 'Royal' na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja
na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Royal“.

 

U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

 

Do sada je osam osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. stav (2) „organizirani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom iz člana 210.a stav (1) „nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

 

Osumnjičene osobe se terete da su u saradnji s drugim osobama, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, od augusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500.000 KM.

 

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Royal“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, saopćeno je iz SIPA-e.                                                            

                                                                                                                                         

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI