BORBA ZA LIDERSKU FOTELJU

Ko će biti novi predsjednik SDP-a BiH? Poziv Nerminu Nikšiću - podnesi ostavku i odustani!

Front 09.04.19, 11:56h

Ko će biti novi predsjednik SDP-a BiH? Poziv Nerminu Nikšiću - podnesi ostavku i odustani!
Mladen Ćavar je na svojoj Facebook stranici objavio da, prema informacijama s terena, on trenutno ima oko 20% potpisa potpore za kandidaturu, od ukupnog broja članova koji su do danas potpisivali liste

 

 


Mladen Ćavar, jedan od četiri kandidata za novog predsjednika SDP-a BiH, pozvao je aktualnog predsjednika te stranke Nermina Nikšića da podnese ostavku te da se povuče iz utrke za stranačkog predsjednika.


Ćavar je na svojoj Facebook stranici objavio da, prema informacijama s terena, on trenutno ima oko 20% potpisa potpore za kandidaturu, od ukupnog broja članova koji su do danas potpisivali liste.


“Nadam se da će moja kandidatura biti potvrđena i koristim priliku da sve članove SDP BiH podsjetim da još tri dana mogu iskazivati potporu kandidatima. Danas više želim problematizirati nešto drugo. Moja kandidatura za predsjednika SDP BiH je, prvenstveno, motivirana pojmom “odgovornost”. Jedini sam kandidat koji je na sjednici Glavnog odbora inzistirao na odgovornosti za neispunjenje niti jednog od šest predizbornih ciljeva stranke. Pred početak kampanje, Nermin Nikšić je rekao da preuzima odgovornost za izborni rezultat. Osim njega, slično su izjavljivali i njegovi suradnici iz vrha stranke. Ali, nakon izbora, priča o odgovornosti se razvodnila, ali je ipak zvanično pokrenuto pitanje odgovornosti za izborni rezultat“, obrazlaže Ćavar.


Podsjetivši da je na spomenutoj sjednici Glavnog odbora, koja je bila teška i protekla je u sjeni uspostave vlasti u TŽ i isključenja Damira Nikšića, svega nekoliko članova bilo za smjene.


“Budući je dva puta propustio priliku za prihvaćanje odgovornosti, pozivam Nermina Nikšića da to uradi treći put. Javno ga pozivam da, zbog otvaranja afere “Farmer”, povuče svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a BiH i podnese ostavku na mjesto predsjednika. Tim potezom, on osobno i SDP BiH bi još više podigli ljestvicu političkih i moralnih standarda u BiH i okrenuli novu stranicu u javnom životu naše zemlje“, zaključuje Mladen Ćavar.


Inače, za predsjednika SDP-a BiH kandidature su istakli Edin Delić, Mladen Ćavar, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić.

 

(Dnevni list/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI