Šokantna poslovna prepiska mladog SDP-ovca na OLX-u

Eldar pita: Koje su dimenzije vrata? Trgovac odgovara: Prijatelju, ne radim s muslimanima! A onda...

Biznis Klub 08.04.19, 13:45h

Eldar pita: Koje su dimenzije vrata? Trgovac odgovara: Prijatelju, ne radim s muslimanima! A onda...
Nakon što je korisnika koji „ne radi s muslimanima“ prijavio admistratoru portala, njegov profil ubrzo je suspendovan

 

Predsjednik Foruma mladih SDP Lukavac i predsjednik Udruženja mladih Most Eldar Mujagić, putem najposjećenijeg portala za kupovinu i prodaju u BiH poslao je poruku u kojoj je pitao za specifikaciju ulaznih vrata, a dobio je šovinistički odgovor.

 

Kako je Mujagić naknadno objavio na Twitteru, poruka od prodavca koji se potpisao kao „zavjesezebra“ glasila je: “Prijatelju, ne radim sa muslimanima“.

 

Njegov odgovor je bio daleko duži, pa je i njega podijelio sa svojim pratiocima.

 

 

- Poštovani, iskreno Vaš odgovor me iznenadio. Smatrao sam da živimo u 21. vijeku, u 2019. godini, gdje je fašizam pobijeđen. Očito da ima još ovakvih izroda kao što si ti koji ljude dijele po koži, vjeri, naciji, imenu i drugim izmišljenim grupacijama. Ja sam Eldar, sin, brat, suprug, po nacionalnosti Bosanac, vjerski neopredijeljen, iako sam odgojen u muslimanskoj porodici, bošnjačkoj porodici, ni trenutka nisam manje ili više vrijedan od tebe zbog svega navedenog. Moja inteligencija i razum ne dozvoljavaju da ljude dijelim kao što to ti radiš. Ja dijelim ljudski rod na ljude i ****, ti svojim odgovorom si se svrstao u ovu drugu grupu – napisao je Mujagić uz poruku na kraju „smrt fašizmu, sloboda narodu“.

 

Nakon što je korisnika koji „ne radi s muslimanima“ prijavio admistratoru portala, njegov profil ubrzo je suspendovan.

 

Mujagićev slučaj izazvao je brojne reakcije pratilaca: „Ovaj je bolestan, drugog objašnjenja nemam“, „debil“, „Čovjek je debilčina ortodoksna. Ne potresaj se, takvih ima uvijek će ih biti nažalost. Razlog više da ih ignorišemo“.

 

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI