foto/ medonja, garo, struja, jelenko i drugi odmjeravaju snage

Sve je spremno za koridu 2. maja: 18 borbi bikova, teferič, vašar, četiri vrste muzike... 'To nema nigdje na svijetu!'

Zabava 08.04.19, 12:15h

Sve je spremno za koridu 2. maja: 18 borbi bikova, teferič, vašar, četiri vrste muzike... 'To nema nigdje na svijetu!'
Već sada sve je spremno za koridu koja je zakazana za četvrtak, 2. maja

 

U našoj zemlji održavaju se desetine korida, ali, uz neprikosnovenu Čevljansku koridu, posljednjih godina među najpopularnije i naposjećenije spada i ona koja se održava na izletištu Buk kod Olova.


 
Najzaslužniji za uspjeh ove koride je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona, a koji spada u red najboljih domaćina u Olovu.

 

korida-buk-olovo-habib-bjelic

 

Već sada sve je spremno za koridu na izletištu Buk, koja je zakazana za četvrtak, 2. maja.

 

korida-buk-olovo1

 

- Jedino na našoj koridi za 5 KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na izletištu Buk 2. maja. Borbe bikova su glavni razlog što hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije dolaze u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 18 borbi bikova, a šlag na kraju će biti sudar šampiona, mog Medonje i neporaženog Gare Mide Đulana - kaže Bjelić i dodaje:

 

- Ovaj put nema Ronalda ni Mesija, ali stiže Struja Asima Zukića čiji će protivnik biti Lozonja Ade Selmana. Dolazi nam i Jelenko od Zire Ahmića koji će se bosti protiv Medonje Ive Ilića. Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne. Naravno, sve to ne bih stigao organizirati bez pomoći cijele porodice, a posebno moram izdvojiti sina Enisa i zeta Esu Alajmovića. Ovo nam je peta slavljenička korida na kojoj očekujemo više od 10.000 posjetilaca - kaže organizator Habib Bjelić.

 

korida-buk-olovo3

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI