Leži u bolnici u Sočiju

Miloševićeva udovica se bori za život: Mira Marković u teškom stanju, nakon operacije došlo do komplikacija

Hronika 08.04.19, 08:27h

Miloševićeva udovica se bori za život: Mira Marković u teškom stanju, nakon operacije došlo do komplikacija
Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na tlo Srbije bila uhapšena

 

Supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića je u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama trenutno se nalazi u bolnici u Sočiju.

 

Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje su joj ugrožene vitalne funkcije i ljekari nisu željeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

 

- Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Ljekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu željeli da daju prognoze po pitanju oporavka - navodi za Alo! izvor iz Sočija.

 

Podsjećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodjeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora donesena je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

 

Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na tlo Srbije bila uhapšena. U međuvremenu, Marković u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po potjernici srpskog Interpola.

 

Kada je riječ o ostatku porodice, osim Mirjane Marković, u Rusiji živi njen sin Marko Milošević, dok kćerka Marija Milošević, s kojom nije u kontaktu gotovo 20 godina, živi u Crnoj Gori. U Srbiji se trenutno nalazi samo Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića koji se pojavljivao na izbornim konvencijama Socijalističke partije Srbije.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI