Nakon lokalnih izbora

Erdogan ne želi priznati poraz: AKP traži ponovno brojanje glasova u Istanbulu

Front 07.04.19, 19:03h

Erdogan ne želi priznati poraz: AKP traži ponovno brojanje glasova u Istanbulu
Yavuz je napomenuo da AKP traži ukupno ponovno prebrojavanje glasova u 38 okruga u Istanbulu te tvrdi da se vodstvo kandidata opozicione stranke smanjilo za 16.442 glasa kao rezultat djelomičnog ponovnog prebrojavanja glasova

 

Turska vladajuća partija (AKP) najavila je danas da će se obratiti najvišem izbornom tijelu u toj državi i zahtijevati ponovno prebrojavanje glasova u Istanbulu nakon lokalnih izbora za gradonačelnika održanih 31. marta.

 

Zamjenik predsjednika vladajuće stranke AKP Ali Ihsan Yavuz u nedjelju je govorio o ponovnom prebrojavanju glasova koji su se ranije smatrali nevažećim u nekoliko istanbulskih okruga, javio je danas Associated Press.

 

Iako AKP, čiji je lider predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, osporava rezultate loklanih izbora, kandidati opozicione stranke preuzeli su kontrolu nad glavnim gradom Ankarom i pobijedili u tijesnoj utrci za Istanbul.

 

Yavuz je napomenuo da AKP traži ukupno ponovno prebrojavanje glasova u 38 okruga u Istanbulu te tvrdi da se vodstvo kandidata opozicione stranke smanjilo za 16.442 glasa kao rezultat djelomičnog ponovnog prebrojavanja glasova.

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI