Općinski sud u Sarajevu

Odgođen glavni pretres u slučaju Radeljaš i drugi: Zbog 'mimoilaženja stavova' ostali bez advokata

Hronika 05.04.19, 19:54h

Odgođen glavni pretres u slučaju Radeljaš i drugi: Zbog 'mimoilaženja stavova' ostali bez advokata
Esed, Amra i Admir Radeljaš optuženi su za krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok su Edina Bešlagić i Dragiša Đogović optuženi za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem

 

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je trebao biti održan glavni pretres u slučaju Esed Radeljaš i drugi.

 

Zbog činjenice da Muhidin Kapo više nije branilac Eseda i Admira Radeljaša, glavni pretres odgođen je za 17. maj u 13 sati.

 

Advokat Muhidin Kapo obavijestio je Sud da više nije branilac Eseda i Admira Radeljaša. Esed Radeljaš je pojasnio da je došlo do mimoilaženja stavova s advokatom Kapom oko odbrane i da je u razgovorima s drugim advokatima. Kako kaže novog branioca trebao bi imati u roku sedam dana.

 

I Admir Radeljaš potvrdio je da Muhidin Kapo iz istih razloga nije njegov branilac.

 

Nakon što je sudija konstatovao da nisu ispunjeni uslovi za ročište, odlučeno je da ročište bude pomjereno za 17. maj, kao i da se 31. maja u 14 sati održi još jedno ročište.

 

Esed, Amra i Admir Radeljaš optuženi su za krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok su Edina Bešlagić i Dragiša Đogović optuženi za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI