VIDEO/ Bakir Izetbegović na potpisivanje koalicionog sporazuma

DF-ov potez je veoma hrabar, za razliku od BH bloka... To je bosanska građanska stranka

Front 05.04.19, 16:30h

DF-ov potez je veoma hrabar, za razliku od BH bloka... To je bosanska građanska stranka
Kaže da je sve vrijeme radio upravo na tome da se dobije četvrti partner jer nije riječ samo o bošnjačkoj i srpsko-hrvatskoj koaliciji budući da četvrtina građana u BiH glasa za stranke koje su građanske i bosanske

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović smatra da je veoma dobro što je ta stranka danas potpisala sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina sa Demokratskom frontom, koja predstavlja četvrtu grupu građana i birača, one što se ne svrstavaju ni kao Bošnjaci, ni Hrvati ni Srbi.

 

- To je bosanska građanska stranka - četvrti stub koji će definitivno biti u koaliciji. Neće ni SDA ni DF dopustiti da dođe do situacija koje su nas razdvojile prije tri-četiri godine - potvrdio je Izetbegović novinarima u Sarajevu.  

 

Kaže da je sve vrijeme radio upravo na tome da se dobije četvrti partner jer nije riječ samo o bošnjačkoj i srpsko-hrvatskoj koaliciji budući da četvrtina građana u BiH glasa za stranke koje su građanske i bosanske.

 

- Mislim da one moraju imati svoje mjesto i odgovornost kada je u pitanju budućnost ove zemlje - zaključio je Izetbegović poručujući da je jedini zahtjev Demokratske fronte bio taj da se "ne rastroji Bosna i Hercegovina na bilo koji način teritorijalno ili kroz neke izborne jedinice".

 

Mišljenja je da je današnji potez DF-a veoma hrabar za razliku od BH bloka, koji je kako kaže, "ziheraški pobjegao od odgovornosti u pogledu formiranja vlasti".  

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI