požurite po ulaznice

Veliki koncert grupe Letu štuke u Sarajevu: Evo ko će biti gosti

Zabava 04.04.19, 12:25h

Veliki koncert grupe Letu štuke u Sarajevu: Evo ko će biti gosti
Nakon zagrebačke, ljubljanske i beogradske promocije kultna sarajevska grupa 26. aprila službeno će sarajevskoj publici predstaviti svoj četvrti studijski album koji je svjetlo dana ugledao krajem 2018. godine a s kojeg su radijski eter već prodrmali singlovi 'Bože zdravlja', 'Supermarket', 'Bočice' i 'Zemlja gori'

 

Bliži se datum velikog koncerta Letu štuke u Sarajevu kojim će koncertno promovirati svoj aktuelni album 'Topla voda'. Tom će prilikom pozornicu s njima dijeliti vrhunski muzičari i prije svega prijatelji Dubioza kolektiv, grupa Skroz i Branislav Trifunović.


'Drago mi je objaviti da ćemo i u Sarajevu imati goste i to drage nam kolege s kojima smo i privatno vezani. Uz grupu Skroz pridružit će nam se i članovi Dubioza kolektiv s kojima imamo snimljeni zajednički singl na aktualnom albumu, pjesmu 'Zemlja gori', a svoj dolazak potvrdio nam je i Bane Trifunović nakon što nam je gostovao i u Beogradu'.' izjavio je Dino koji je prilikom najave samog koncerta istaknuto: 'Uvijek je veliki izazov nastupati pred domaćom publikom ali i zadovoljstvo. Nismo dosta dugo imali solistički koncert u Sarajevu tako da je bend svjež, nestrpljivi i željan ovog koncerta.'


Nakon zagrebačke, ljubljanske i beogradske promocije kultna sarajevska grupa 26. aprila službeno  će sarajevskoj publici predstaviti svoj četvrti studijski album koji je svjetlo dana ugledao krajem 2018. godine a s kojeg su radijski eter već prodrmali singlovi 'Bože zdravlja', 'Supermarket', 'Bočice' i 'Zemlja gori'.


Mnogobrojni fanovi s oduševljenjem i ovacijama su popratili dosadašnje tri službene koncertne promocije u regiji i time dokazali kako su  Letu štuke i nakon 13 godina od izlaska prvog studijskog albuma još uvijek aktualni i svježi i dalje izazivajući veliku pažnju kako publike tako i kritike. Izniman glazbeni repertoar nošen bezvremenskim naslovima poput 'Mjesto za dvoje', 'Minimalizam', 'Sunce', 'Tesla' argument su više da se ova koncertna poslastica ne propusti, a ne sumnjamo da će kultni prostor Doma mladih, kao što su Tvornica, Orto bar i Dom omladine, biti ispunjen odličnom atmosferom, energijom i emocijama. 


Ovih dana, prije samog sarajevskog koncerta, očekuje se i premijera video broja za peti singl 'Topla voda' s istoimenog albuma koji je snimljen u Zagrebu pod redateljskom palicom iskusnog znalca Radimira Jovanova Gonza. Kako nam i sam Dino potvrđuje album među devet pjesama skriva još neke singlove a prema komentarima fanova na društvenim mrežama za očekivati je da će sami album iznjedriti još pokoji singl.

 

Važno obavještenje: Early bird ulaznice za koncert će se po promotivnoj cijeni od 10KM moći kupiti do 07.aprila. Od ponedjeljka 08.04. cijena ulaznica će biti 15KM. Prodajna mjesta: Biletarnice BKC i Skenderija, prodajna mreža i online prodaja kupikartu.ba.

 

Sponzori koncerta su Sarajevsko pivo i Red Bull, medijski partneri Klix.ba, Antena Sarajevo i RSG.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI