Modul memorije

U subotu u kinu 'Meeting Point' promocija monografije 'Hajrudin Krvavac'

Kultura 04.04.19, 11:33h

U subotu u kinu 'Meeting Point' promocija monografije 'Hajrudin Krvavac'
Monografija o bosanskohercegovačkom reditelju Hajrudinu Šibi Krvavcu je prva knjiga o nekom bosanskohercegovačkom reditelju i rijetka knjiga o bosanskohercegovačkoj kinematografiji, rad je urednika Nebojše Jovanovića

 

U sklopu Modula Memorije 2019 bit će upriličena promocija monografije Hajrudin Krvavac.

 

Promocija će se održati u subotu, 6. aprila, u 18:00 u kinu Meeting Point, Ul. Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo.

 

Na promociji učestvuju: Igor Galo, Ešrefa Krvavac, Amra Bakšić Čamo, Marcel Štefančić jr., Ivan Velisavljević, Nebojša Jovanović, Jasmila Žbanić.

 

Monografija o bosanskohercegovačkom reditelju Hajrudinu Šibi Krvavcu je prva knjiga o nekom bosanskohercegovačkom reditelju i rijetka knjiga o bosanskohercegovačkoj kinematografiji, rad je urednika Nebojše Jovanovića.

 

Hajrudin Krvavac autor je specifičnog opusa koji će naredne generacije iznova otkrivati, a ova bogatstvom svoje građe i različitih perspektiva, ova sinteza pruža jedan od glavnih preduslova za to. Na taj način ona postavlja standarde ne samo za buduće publikacije o ovom reditelju, nego i za buduće mnografije o protagonistima bogate historije bosanskohercegovačke kinematografije.

 

Nakon promocije, a s početkom u 20:00 sati, u kinu Meeting Point bit će prikazan film “Valter brani Sarajevo” reditelja Hajrudina Šibe Krvavca.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI