FOTO/ Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 70 miliona KM

Bregović zbog straha od siromaštva pokupovao 30-ak vila i stanova: Evo gdje su i kako izgledaju luksuzne nekretnine!

Showbizz 04.04.19, 11:00h

Bregović zbog straha od siromaštva pokupovao 30-ak vila i stanova: Evo gdje su i kako izgledaju luksuzne nekretnine!
Gorana je majka napustila kad je imao 16 godina, nakon čega je bio prepušten sam sebi. Počeo je svirati narodnjake u kafani u Konjicu, radio je na gradilištu i prodavao novine

 

Slavni sarajevski muzičar Goran Bregović (69) vlasnik je 30-ak nekretnina, tvrdi 24.sata.hr. Uglavnom su to luksuzne vile, a posjeduje i stanove te garsonijere. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na nevjerovatnih 70-tak miliona KM!

 

U Zagrebu je 2005. kupio dvospratnicu od 550 kvadrata. Iznajmljuje je za više od 10.000 KM mjesečno. Muzičar je tu vilu kupio od Hrvoja Šarinića, bivšeg premijera Hrvatske.

 

Bregović u Beogradu, tvrde njegovi susjedi, ima 15-ak kuća. Kad dođe u Srbiju, stanuje u beogradskom naselju Senjak u luksuznoj vili opasanoj visokom ogradom i garažnim vratima na daljinsko upravljanje.

 

Dvorište se s ulice ne može vidjeti. Kao zaštitu od pljačkaša postavio je i videonadzor. Imanje pored vile je također njegovo. Tu je napravio objekt nalik sali za slavlja, s trampolinama ispred, kako bi se tu igrala djeca njegovih prijatelja. I taj je dio zaštićen visokom ogradom od znatiželjnih pogleda javnosti.

 

- Cijeli život imam strah od siromaštva. Vani nije kao kod nas, kad si na ulici, nemaš tetku da odeš na ručak, nemaš daidžu da posudiš novac. U ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Zbog tog sam straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile... Sad više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović.

 

Na beogradskom Senjaku ima dvije vile, a nedavno je pored njih kupio još jedan plac i tu sad gradi novu vilu koja će imati više od 300 kvadrata. Jedna od te dvije procjenjuje se na desetak miliona KM. Bregović je investirao 20.000 KM samo u plastenik, u kojem sadi paradajz i krastavce.

 

Kad ne snima u studiju ili nije na turneji, radi u svom vrtu. Rekao je da ga okopavanje najbolje smiruje i tako se rješava stresa. U dvorištu još ima kruške i jabuke. Ljubav prema uzgoju voća i povrća usadio mu je otac koji je povrće sadio na balkonu. Bregović je lani pao sa stabla višnje i povrijedio kičmu, no od relaksacije poljoprivredom nije odustao!

 

Navodno u svakoj od njegovih kuća postoji barem jedna vrsta povrća koju uzgaja. Prva kuća koju je kupio 2007. bila je ona na Jahorini, od 450 kvadrata. Njegova planinska vila ima šest spavaćih soba, malu teretanu i bazen. Tamo su Tonči Huljić (57), Petar Grašo (43) i Bregović 2011. snimali album "Madre Badessa".

 

Gorana je majka napustila kad je imao 16 godina, nakon čega je bio prepušten sam sebi. Počeo je svirati narodnjake u kafani u Konjicu, radio je na gradilištu i prodavao novine, podsjeća 24.sata.hr.

 

Na nastupu ''Beštija'' zapao je za oko Željku Bebeku (73), koji ga je pozvao da svira bas gitaru u njegovoj grupi Kodeksi, što je Goran prihvatio. Njih dvojica su 1974. osnovali ''Bijelo dugme''.

 

Osim vile u Parizu, Bregović je 2015. kupio i vilu na Bosporu, u najelitnijem dijelu Istanbula. Navodno je za nju izdvojio oko tri miliona KM. Njegova turska rezidencija s jedne strane ima izlaz na more koje razdvaja Evropu i Aziju, a s druge strane nalazi se u hladovini šume.

 

Sve kuće Gorana Bregovića možete pogledati u galeriji na portalu 24sata.hr.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI