evo za šta se sumnjiči

Objavljeni detalji akcije u kojoj je uhapšen bivši ministar Radivojević

Hronika 02.04.19, 19:48h

Objavljeni detalji akcije u kojoj je uhapšen bivši ministar Radivojević
Radivojević će kriminalistički biti obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

 

U nastavku akcije kodnog imena "Farmer" pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su bivšeg federalnog ministra trgovine Desnicu Radivojevića.


 
Kako se navodi u saopštenju FUP-a, D.R. (67), inače bivši član Vlade FBiH, sumnjiči se da je počinio krivična djela "Udruživanje radi činjenja krivičnog djela", a u vezi sa krivičnim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "Prevara".

 

Radivojević će kriminalistički biti obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

"Na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina, koje su nezakonito prodate i dodjeljenje trećim licima. Asistenciju prilikom ovih trodnevnih aktivnosti pružaju policijski službenici Kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova", navodi FUP u svom saopštenju.

 

Podsjećamo, operativna akcija "Farmer" započeta je 31.03.2019. godine, u kojoj je uhapšeno osam lica inicijala I.M. (54), A.T. (52), M.N. (58), H.S. (57), E.S. (60), R.O. (50), V.J. (48), R.DŽ. (55), koji se sumnjiče da su počinili gore navedena krvična djela na način da su tokom 2014. i 2105. godine, u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije ispred Vlade FBiH i drugih njima bliskih lica, nezakonito prodali poljoprivrednu opremu doniranu od strane NR Kine Bosni i Hercegovini, radi dodjele korisnicima iz FBiH pogođenim poplavama, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI