potvrđeno iz kantonalnog tužilaštva

U nastavku akcije 'Farmer' uhapšen Desnica Radivojević, bivši ministar u Vladi FBiH

Hronika 02.04.19, 16:10h

U nastavku akcije 'Farmer' uhapšen Desnica Radivojević, bivši ministar u Vladi FBiH
U akciji "Farma" ranije je uhapšeno osam osoba, od kojih je za tri Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora, a za pet određivanje mjera zabrane

 

U nastavku operativne akcije kodnog naziva "Farmer", pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su uhapsili Desnicu Radivojevića, bivšeg federalnog ministra trgovine i ministra prostornog uređenja, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

 

Radivojević, koji se, prema nazvaničnim informacijama, sumnjiči za posredovanje u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije, će u toku dana biti predan Federalnoj upravi policije (FUP). 

 

U akciji "Farma" ranije je uhapšeno osam osoba, od kojih je za tri Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora, a za pet određivanje mjera zabrane. 

 

Osobe uhapšene u spomenutoj akciji sumnjiče se krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i prevare. 

 

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovine 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine. Vrijednost donirane mehanizacije bila je viša od milion KM, a namijenjena je korisnicima u FBiH koji su bili pogođeni poplavama.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI