Stižu reakcije

Prašović-Gadžo: Pravosuđe mora reagirati na jezik mržnje zastupnice Ćosović-Hajdarević

Front 02.04.19, 13:57h

Prašović-Gadžo: Pravosuđe mora reagirati na jezik mržnje zastupnice Ćosović-Hajdarević
Pozvala pravosudne institucije da odmah reagiraju na jezik mržnje koji je na Facebook profilu objavila kantonalna zastupnica SDA
 
Federalna zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo pozvala je pravosudne institucije da odmah reagiraju na jezik mržnje koji je na Facebook profilu objavila kantonalna zastupnica SDA Samra Ćosović-Hajdarević.
 
 
Ćosović-Hajdarević je, podsjećamo, povodom najavljene parade ponosa napisala:
 
 
- Želim da se ovakvi ljudi izoliraju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje ne.
 
 
Sanela Prašović-Gadžo ističe da je BiH država svih nas koji u njoj živimo i to pravo niko ne može i ne smije osporavati.
 
 
- Poznajem mnoge koji pripadaju LGBT skupini, ali iz straha od osude okoline ne smiju javno da se identificiraju. Znate, ova BiH je i njihova koliko i vaša.
 
 
Ona poziva sigurnosne agencije da već sada naprave plan za neometano održavanje parade ponosa.
 
 
- Jednako tako pozivam sve pravosudne institucije da odmah reagiraju na jezik mržnje kao i sve već sada javno izgovorene prijetnje. BiH mora prevazići diskriminacije i podjele svih vrsta. Mora krenuti naprijed. A građani ove države moraju shvatiti da svoju sreću ne mogu graditi oduzimanjem nečije sreće i prava. Poštujmo se - poručuje Sanela Prašović-Gadžo.
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
BLIN
KOMENTARI