Uznemirujući sadržaj/ Scene koje lede krv u žilama

Užas u BiH, svjedok tvrdi: Majka hranom namamila psa, pa ga pred kćerkom objesila o ogradu!

Hronika 01.04.19, 13:50h

Užas u BiH, svjedok tvrdi: Majka hranom namamila psa, pa ga pred kćerkom objesila o ogradu!
Brojni Dubičani su najavili da će kontaktirati Centar za socijalni rad, s ozbirom na to da je pas ubijen pred očima djeteta

 

 

Na društvenim mrežama ovog vikenda objavljen je jezivi video koji prikazuje mučnu scenu koja je zgrozila brojne građane Bosne i Hercegovine, ali i regije.

 

A.L. iz mjesta Pucari kod Bosanske Dubice pred očima svoje maloljetne kćerke ubila je zlatnog retrivera!

 

Snimak mučenja i ubijanja nesretne životinje, navodno psa lutalice, kojeg prvo mami hranom, a zatim veže špagom za metalnu ogradu u blizini porodične kuće, odjeknuo je društvenim mrežama i izazvao nepodijeljene reakcije zgražanja u BiH i regionu.

 

Dragan A, koji je objavio uznemirujući snimak i fotografije na Facebooku, u nedjelju je napisao sljedeće:

 

- Ana L. je jučer oko 17 ubila ni krivu ni dužnu kuju u našem voćnjaku pred očima svog djeteta. U videu možete vidjeti kako nije bila samoodbrana od psa, već ju je dozvala s hranom i zavezala špagu oko vrata, odvukla do ograde, zatim je zavezala kuju visoko za ogradu i stegla špagu da se udavi.

 

Pas nije ni lajao niti je pokazivao bilo kakav vid nasilja, pa se stvarno pitam kako neko ima srca ubiti životinju ovako hladnokrvno pred očima svog djeteta."

 

Dragan A. situaciju je uočio tek nakon što se dogodila - nakon što je pregledao snimke nadzorne kamere.

 

- Za sve osobe koje pišu zašto životinja nije spašena - ovi snimci su sa video nadzora, a slike su uslikane sutradan kada smo čuli da je neko objesio psa. Da sam ja lično bio na licu mjesta, ne bih dozvolio da neko davi životinju.

 

Mi smo saznali (nakon 12h) od okolnih ljudi da je na našoj ogradi neko zadavio psa. Neko je od seljaka vidio, zatim smo se sami uvjerili i odmah krenuli u policiju da prijavimo. Kada se brat vratio sa policijom, psa je Ana L. smaknula i vidio se trag kako ga je vukla. Policija je pitala za video nadzor i odmah su se uvjerili o čemu se radi.

 

Nakon što smo prijavili policiji ubrzo smo kontaktirali Levijatan i Kerbar, udruženja za zaštitu životinja - napisao je Dragan A. na svom Facebook profilu.

 

U PU Prijedor za Dnevni avaz je potvrđeno da im je u nedjelju oko 11:15 sati prijavljeno da je noć ranije nepoznata osoba usmrtila psa zlatnog retrivera.

 

- Istog dana policijski službenici identificirali su i ispitali osobu A. L. zbog sumnje da je počinila krivično djelo mučenje i ubijanje životinja. Nakon dokumentiranja predmeta protiv A. L. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu u Prijedoru - rečeno je u PU Prijedor.

 

Brojni Dubičani su najavili da će kontaktirati Centar za socijalni rad, s ozbirom na to da je pas ubijen pred očima djeteta.

 

U zavisnosti od težine učinjenog djela Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja RS-a predviđa novčane kazne, dok Krivični zakon predviđa i kazne zatvorom. U RS-u novčane kazne se kreću u rasponu od 100 KM do 12.000 KM, dok su na nivou BiH one od 30 KM do 10.000 KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI