dvije osobe puštene na slobodu

Šest uhapšenih u akciji 'Farmer' predati u Tužilaštvo KS

Hronika 01.04.19, 10:49h

Šest uhapšenih u akciji 'Farmer' predati u Tužilaštvo KS
Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od 2014. godine do sredine 2015. prodavali mehanizaciju za obradu zemlje doniranu iz Kine vrijednu milion konvertibilnih maraka

 

Šest osoba koje su lišene slobode u sklopu akcije "Farmer" predate su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je danas Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. 

 

Privedene osobe bit će zadržane 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima. 

 

- Uhapšene osobe se sumnjiče za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja i prevara. Tačnije sumnjiče se da su od 2014. godine do polovine 2015. nezakonito dijelile i prodavale poljoprivrednu mehanizaciju koja je našoj zemlji stigla kao donacije Narodne Republike Kine - kazala je Bavčić. 

 

Vijednost donacije bila je veća od milion KM i namijenjena korisnicima u Federaciji BiH koji su bili pogođeni poplavama. 

  

U akciji "Farmer" uhapšeno je osam osoba, šest je jutros predato u nadležnost Tužilaštva KS, dok su dvije puštene na slobodu.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI