Organizovani kriminal

SIPA u Sarajevu uhapsila osobu zbog prodaje droge

Front 28.03.19, 20:24h

SIPA u Sarajevu uhapsila osobu zbog prodaje droge
Do sada su po navedenoj akciji lišene slobode tri osobe koje su osumnjičene da su putem firme „ETS“ Bugojno neovlašteno prometovale 666 kg opojne droge „Cannabis Sativa“ iz Bosne i Hercegovine za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),  lišili su slobode jednu osobu na području Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. istog zakona.

 

Navedena osoba dovodi se u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kg opojne droge „Cannabis Sativa“ koju su policijski službenici SIPA-e privremeno oduzeli dana 25. januara 2019. godine u Gradišci, kao i neovlaštenim prometom oko 100 kg opojne droge „Cannabis Sativa“ koju su policijski službenici MUP-a KS 30. janura 2019. godine, privremeno oduzeli u mjestu Tarčin, općina Hadžići.

 

Do sada su po navedenoj akciji lišene slobode tri osobe koje su osumnjičene da su putem firme „ETS“ Bugojno neovlašteno prometovale 666 kg opojne droge „Cannabis Sativa“ iz Bosne i Hercegovine za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU.

 

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišene slobode će uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu biti predata u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.    

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI