Uhapšen na aerodromu

Pijani granični policajac iz BiH napao stjuardesu: Uhvatio je za stražnjicu, vrijeđao, pa pozvao u toalet

Hronika 27.03.19, 19:26h

Pijani granični policajac iz BiH napao stjuardesu: Uhvatio je za stražnjicu, vrijeđao, pa pozvao u toalet
Riječ je o narušavanju javnog reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, ističe Dujković

 

Dvojica službenika Granične policije (GP) BiH (imena poznata redakciji) 20. marta su u avionu kompanije „Austrian Airlines“, na letu Sarajevo - Beč, izazvala veliki skandal, otkriva Avaz.

 

Jedan od graničara, koji su krenuli u Budimpeštu po Dragana Guduraša, koji je trebao biti izručen našoj zemlji, napio se u avionu i počeo vrijeđati stjuardesu i ostale putnike. Njegov kolega pokušavao ga je u nekoliko navrata smiriti, ali bezuspješno.

 

- Uhvatio je stjuardesu za stražnjicu i počeo je vrijeđati. Ona ga je nekoliko puta ljubazno upozorila da to ne radi, ali on je postajao sve agresivniji – kaže izvor.

 

U jednom momentu graničar je krenuo u avionski toalet i zvao stjuardesu da pođe s njim.


 
- Nije se mogao kontrolirati i nije znao šta radi – dodaje.

 

Kada su mu skrenuli pažnju da je prevršio svaku mjeru te ga podsjetili da je u uniformi Granične policije, on je ustao i krenuo u fizički obračun s drugim muškarcem.

 

Po dolasku na aerodrom u Beču, pilot nije htio otvoriti vrata aviona, nego je pozvao policiju te su prijavili nasilnog graničara, koji je potom odveden na otrežnjenje.

 

Ovu informaciju potvrdio je i Zoran Galić, direktor Granične policije, koji nam je kratko kazao da je naređena istraga protiv ovog službenika. Više detalja otkrila je Sanela Dujković, portparol Granične policije. Ona je za Avaz potvrdila da je bh. graničar izazvao „određene incidente“.

 

- Raspolažemo informacijama da je 20. marta na letu Sarajevo – Beč, prilikom izvršavanja službenog zadatka policijskog službenika GPBiH, evidentirano ponašanje koje se može okarakterizirati kao nesavjesno obavljanje službenih zadataka. Riječ je o narušavanju javnog reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili drugom aktivnošću kojom se narušava i ugled policijskog organa - kazala je Dujković.

 

Dodala je da je protiv službenika podnesen zahtjev za pokretanje internog postupka radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

 

Kako smo saznali, ovaj događaj posljednjih je dana top-tema u Graničnoj policiji BiH.  Kolege neodgovornog graničara kazale su nam da su „ogorčene zbog bruke i sramote koju je nanio časnoj uniformi Granične policije“.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI