U toku kriminalističko istraživanje

Potjera u Hrvatskoj: Uhapšeni muškarci koji su bježali od policije u autu bh. registracija

Hronika 26.03.19, 21:06h

Potjera u Hrvatskoj: Uhapšeni muškarci koji su bježali od policije u autu bh. registracija
Iako su neki mediji izvještavali da je riječ o migrantima, glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški rekla je za Hinu kako ne može potvrditi da je riječ o ilegalnim migrantima

 

Policija je uhvatila svih šest muškaraca koji su u utorak ujutro u središtu Ogulina bježali pred policijom u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a karlovačka Policijska uprava ističe kako se zasad ne može reći da je riječ o ilegalnim migrantima.

 

Nakon zaustavljanja automobila četvorica su pobjegla uz Obrtničku školu prema željezničkoj pruzi. Dvojica su svladana na kolniku i uhapšena, a poslije su pronađeni i uhapšeni i ostali.

 

Iako su neki mediji izvještavali da je riječ o migrantima, glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški rekla je za Hinu kako ne može potvrditi da je riječ o ilegalnim migrantima.

 

"Zasad možemo reći samo da je svih šest osoba pod nadzorom policije i da cijeli dan traje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja", rekla je Staroveški i najavila više informacija nakon kriminalističkog istraživanja.

 

(FENA/md)

BLIN
KOMENTARI