tvrdi da ne prima nadoknadu

Emir Kusturica: 'Dobrovoljni' sam savjetnik Dodika i za to ne dobijam novac

Front 23.03.19, 15:11h

Emir Kusturica: 'Dobrovoljni' sam savjetnik Dodika i za to ne dobijam novac
Nakon što su mediji kritikovali članove Predsjedništva jer nisu objavili imena svojih savjetnika, Dodik je na zvaničnoj web stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbližih saradnika

 

Reditelj Emir Kusturica, koje je, kako su medije ranije prenijeli, zaposlen kao savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, za N1 je demantovao tvrdnje da za to prima novčanu nadoknadu.

 

Nakon što su mediji kritikovali članove Predsjedništva jer nisu objavili imena svojih savjetnika, Dodik je na zvaničnoj web stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbližih saradnika.

 

Dodik je time ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

 

Kako se navodi, Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH, mjesečno prima oko 2.100 KM (1073 eura).

 

Reditelj, međutim, danas za N1 kaže da je on postao "dobrovoljni savjetnik" Milorada Dodika i da za to ne prima nikakvu novčanu nadoknadu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI