Utvrđuju se okolnosti

Inspektori na mjestu događaja nakon odrona u kojem su zatrpana dva rudara

Hronika 22.03.19, 15:57h

Inspektori na mjestu događaja nakon odrona u kojem su zatrpana dva rudara
Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara

 

Republički rudarski i geološki inspektor izašli su na teren da bi utvrdili okolnosti pod kojima je došlo do odrona u Rudniku boksita kod Srebrenice u kojem su zatrpana dva rudara, piše N1.

 

Portparolka Republičkog inspektorata Dušanka Makivić rekla je Srni da je u dijelu obaveza ovog inspektorata da provjeri da li su svi radovi izvršeni u skladu sa projektnom dokumentacijom, da li su sprovedene sve mjere koje se tiču bezbjednosti na radu, kao i da se utvrde okolnosti pod kojima je došlo do nezgode.

 

Ona je dodala da će Republički inspektorat o ovoj nezgodi imati više informacija kada budu stečeni uslovi za inspekcijski nadzor.

 

Dva rudara su nakon odrona zatrpana u Rudniku boksita koji se nalazi na području opštine Srebrenica, potvrdio je Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

 

Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI