Otvoreno pismo organima pravosuđa i sigurnosti

Otkud Fatmir Alispahić na festivalu LGBT filma 'Merlinka': 'Našao sam se na meti fantomske vehabijske zajednice...'

Hronika 22.03.19, 12:24h

Otkud Fatmir Alispahić na festivalu LGBT filma 'Merlinka': 'Našao sam se na meti fantomske vehabijske zajednice...'
Zalažem se za legalizam, a protiv svakog nasilja nad ljudskim pravima i slobodama. Ne podržavam LGTBI ideju, ali, podržavam njihovo pravo da ih niko ne maltretira zbog izbora u privatnom životu, napisao je Alispahić

 

Kontroverzni novinar i publicista Fatmir Alispahić poslao je organima pravosuđa i sigurnosti otvoreno pismo koje prenosimo u cjelosti.

 

- Fantomska i lažna facebook stranica „Grad Tuzla“, koja se uređuje i vodi iz paradžemata Kula u Tuzli, mnogo puta do sada je objavljivala lažne informacije i nanosila štetu gradu i građanima. Zvanični organi su ravno prije tri godine tražili reakciju Tužiteljstva, jer se radi o krivičnom djelu 369. stav 1 KZ FBiH (lažno predstavljanje), ali je fantomska vehabijska stranica i dalje u funkciji.


Na meti ovih ekstremista posljednjih dana sam se našao ja, zbog moga prisustvovanja festivalu „Merlinka“ u Tuzli, gdje sam bio u svojstvu državnog službenika, a ne privatno. Objavljuju se lažne vijesti da sam dao podršku LGTBI populaciji, a ovi oglasi bivaju sponzorirani i plaćeni, kako bi ih što više ljudi vidjelo. 

 

    fatmir-alispahic-merlinka

 

Potcrtavam da je moje prisustvo bilo službeno! Zalažem se za legalizam, a protiv svakog nasilja nad ljudskim pravima i slobodama. Ne podržavam LGTBI ideju, ali, podržavam njihovo pravo da ih niko ne maltretira zbog izbora u privatnom životu.

 

fatmir-alispahic-merlinka-1

 

U ovom kontekstu nebitne su indicije da su vehabije angažirane da u orwellovskoj ulozi izmišljenog neprijatelja naprave propagandu festivalu „Merlinka“, za koji niko četiri godine nije čuo, dok je ove godine, nakon vehabijske ekstremističke predstave u Klosterskoj ulici, taj festival postao balkanska vijest. Vehabijska predstava je samo afirmirala ono protiv čega se navodno protestira.

 

Ostaju otvorena pitanja – zašto je policija dozvolila da se održi skup koji nije prijavljen i koji na plakatima poziva na nasilje, ili, zašto ne znamo ništa o onima koji su pisali grafite po kući Ismeta Mujezinovića? Nebitne su zasad i indicije da Kolindine vehabije nisu u Dubnici kod Kalesije, što je krivi trag, već su u paradžematu Kula, u blizini glavnih aktera ovi regionalne obavještajne zavjere.  


Javno molim organe sigurnosti da reagiraju na podstojanje lažne facebook stranice „Grad Tuzla“ odakle se vrši krivično djelo lažnog predstavljanja i širenja laži i dezinformacija.

 

mr. sc. Fatmir Alispahić


P.S.


U prilogu dostavljam dokaz da su organi pravosuđa već upoznati sa ovim cyber kriminalom, a da za ove tri godine nisu učinili ništa da se krivično gone ove vehabije (koje su vjerovatno pod zaštitom paraobavještajnog podzemlja) koje šire laži u gradu i o gradu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


 

BLIN
KOMENTARI