Rade na brendiranju

U Travniku napravljena najveća porcija ćevapa: 'Naš specijalitet je na svjetskim top listama, a drugi nam ga prisvajaju'

Biznis Klub 21.03.19, 18:50h

U Travniku napravljena najveća porcija ćevapa: 'Naš specijalitet je na svjetskim top listama, a drugi nam ga prisvajaju'
Na okruglom stolu posvećenom brendiranju, na kojem su sudjelovali stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ukazano je na važnost zaštite bh. nacionalnog gastronomskog blaga, a iz Udruge kuhara BiH najavljene su i intenzivnije aktivnosti tijekom ove godine

 

U povodu Dana općine u Travniku je pripremljena najveća porcija ćevapa u BiH, nakon čega se na okruglom stolu razgovaralo o brendiranju tog jela.

 

Najveća porcija sastojala se od 2.160 ćevapa, a čuveni travnički ćevap imalo je priliku besplatno kušati više od 300 građana.

 

- Naši ćevapi su na svjetskim top listama, a drugi nam ih prisvajaju. Stoga smo odlučili ove aktivnosti upriličiti baš na prvi dan proljeća, na dan kada se i priroda budi, te je upravo vrijeme da se i mi probudimo i konačno zaštitimo ono što je naše - kazala je Aldijana Dizdar, marketing menadžerica ćevabdžinice "Hari", organizatora današnje manifestacije.

 

Na okruglom stolu posvećenom brendiranju, na kojem su sudjelovali stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ukazano je na važnost zaštite bh. nacionalnog gastronomskog blaga, a iz Udruge kuhara BiH najavljene su i intenzivnije aktivnosti tijekom ove godine.

 

- Oformili smo jedan tim i prikupili dosta informacija, s obzirom na to da je kod nas komplicirana procedura brendiranja hrane i budući da te naše autentične proizvode moramo brendirati po geografskim područjima. Imamo u planu brendirati travnički, sarajevski, banjalučki ćevap i, moram reći, žalosno je da to do sada nije urađeno i da se time bave udruge i privatni subjekti, a da nema konkretnije podrške. Međutim, i tome se nadamo - kazao je predsjednik Udruge kuhara BiH Nermin Hodžić.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI