FOTO/ TRADICIJA DUGA 35 GODINA

Zašto svi žele u Akademiju Šabić: Tajne frizerskog posla otkrivaju vrsni majstori ovog zanata u Sarajevu

Biznis Klub 21.03.19, 13:36h

Zašto svi žele u Akademiju Šabić: Tajne frizerskog posla otkrivaju vrsni majstori ovog zanata u Sarajevu
Ideja nastanka Akademije je potekla iz stalne potrebe za usavršavanjem i edukacijom. Pošto je Akademija sastavni dio frizerskih salona „M“ koji 27. marta ove godine pune 35 godina svoga postojanja, zaokružila je sliku kvalitete i prosperiteta ove struke koja se gaji u frizerskim salonima „M“

 

 

Akademija Šabić u 2019. godini ulazi u punih 19 godina svoga postojanja zaokruživši svoje djelovanje kroz realizaciju Programa formalnog obrazovanja odraslih na osnovu važećeg zakona postajući "Pravni subjekt za obrazovanje odraslih Akademija Šabić".


Kroz dosadašnji rad razvila je programe za stručno obrazovanje frizera po najvećim važećim standardima. Do sada je bilo 36 grupa sa preko tri stotine polaznika koji su ostvarili svoj san zapošljavajući se ili otvarajući svoje salone ovdje ili u stranim zemljama (Njemačka, Švedska, Australija, SAD, Austrija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska...).

 

akademija-sabic-12


Zahvaljujući programu koji se sastoji od osnovne obuke za zanimanje frizer, te preko seminara i kurseva čije su teme najnoviji stilovi šišanja, rad pramenova i isvjetljavanja, kolorizacije, gala i svadbene frizure, vrijedno je još istaći da se nastavni proces zaokružuje sa teoretskim dijelom koji obuhvata strukturu tjemena kože, korijena kose i kompletnog sastava dlake, objašnjavajući sve promjene na kosi kada se radi sa preparatima.

 

akademija-sabic-1 akademija-sabic-5
akademija-sabic-6 akademija-sabic-8
akademija-sabic-2 akademija-sabic-10
akademija-sabic-7 akademija-sabic-9


Ideja nastanka Akademije je potekla iz stalne potrebe za usavršavanjem i edukacijom. Pošto je Akademija sastavni dio frizerskih salona „M“ koji 27.marta ove godine pune 35 godina svoga postojanja, zaokružila je sliku kvalitete i prosperiteta ove struke koja se gaji u frizerskim salonima „M“.

 

akademija-sabic-3


Ako imate želju da uđete u tajne frizerskog posla, pravo mjesto za to je Akademija Šabić, gdje vas čeka stručni tim sa kojim se prolaze svi izazovi frizerskog zanimanja.
 

Više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 033/557-020 ili emaila: [email protected].

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI