O poziciji ambasadorice BiH u Pragu

Martina Mlinarević o Komšićevoj ponudi: Rekla sam mu 'znate li šta sam ja napisala o Vama svih ovih godina?!'

Front 21.03.19, 13:07h

Martina Mlinarević o Komšićevoj ponudi: Rekla sam mu 'znate li šta sam ja napisala o Vama svih ovih godina?!'
Mlinarević je potvrdila da ne bih mogla biti dijelom nekem političke stranke i da ponuda za ambasdorsku poziciju u Češkoj, nije uvjetovana članstvom u političkoj stranci

 

Imam ambicije da se razvijam u svemu, pa i u diplomatiji, jer čovjek koji se ne razvija je zakržljan, u nekom svom svijetu, govori u intervjuu “Jedan” književnica Martina Mlinarević.

 

Mlinarević potvrđuje da je dobila ponudu od člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića za mjesto ambasadorice BiH u Republici Češkoj. Odluku, međutim, još nije donijela, piše BHRT.

 

- Odgovor još nemam, a opcija je ponuđena još prije božićnih blagdana. Bila sam izuzetno počastvovana. Odgovor, kako sam rekla, još nemam, a kad budem imala znat će svi. Ovo do sada je bila samo medijska patka na koju sam navikla, ali na reakcije nisam. Zapravo, samom ponudom sam očekivala da će biti burne reakcije, odakle dolazim i kakvo je razmišljanje, ali nisam očekivala ovakav način zadojenosti, mržnje i svega ostalog.

 

Martina Mlinarević je nakon ove ponude, o kojoj su pisali mediji, dobila brutalne prijetnje putem društvenih mreža koje je prijavila policiji.

 

- Ono što me ovaj put toliko šokiralo je razina te mržnje potaknuta nečim što nije ni potvrđeno ni definiramo, ni odlučeno, što je tek tako pušteno u medije, količina je nevjerovatna - kaže Mlinarević.


Mlinarević je potvrdila da ne bih mogla biti dijelom nekem političke stranke i da ponuda za ambasdorsku poziciju u Češkoj, nije uvjetovana članstvom u političkoj stranci.

 

- Rekla sam gospodinu Željku Komšiću na prvom razgovoru ‘je li vi znate šta sam ja napisala o vama svih ovih godina’. Tako da ja mislim da je to moja prednost što sam otvorena u svojim stavovima, i mislim da je moja sloboda možda bilo ono što je zanimljivo, a u njihove razloge neću ulaziti. Ono što im mogu poručiti je da ja nikad ne mogu imati nikakvu iskaznicu, stranačku, niti ću imati niti imam, niti ću biti bilo šta što bi neko poželio ili uvjetovao od mene.

 

Martina Mlinarević na Facebooku ima više od 100 hiljada ljudi koji prate njene objave u kojima otvoreno govori o svemu što proživljava, životu, društvenim fenomenima i problemima, svojom bolesti. Nominirana je za književnu nagradu Marisa Bellisario koja se dodjeljuje pod pokroviteljstvom predsjednika Italije.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI