Projekt vrijedan više od milion KM

Počinje izgradnja kružnog toka na izlazu iz Vogošće: Ovim će se rasteretiti jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u BiH

Hronika 20.03.19, 14:46h

Počinje izgradnja kružnog toka na izlazu iz Vogošće: Ovim će se rasteretiti jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u BiH
Zajednička ocjena svih uključenih je kako će izgradnja te raskrsnice omogućiti lakši ulaz i izlaz iz grada pogotovo uz izgradnju još tri slične raskrsnice na području općine Vogošća na trasi prema Sarajevu

 

Otvaranjem gradilišta na izlazu iz Vogošće prema Vogošćanskoj petlji je otpočela realizacija projekta Rekonstrukcije raskrsnice u kružni tok na cesti M18.

 

Izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom očekuje se da će se znatno rasteretiti mjesto na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Općine Vogošća.

 

Otvaranju gradilišta prisustvovali su predstavnici JP Ceste Federacije BiH, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Općine Vogošća i izvođača radova firme "Bosman" d.o.o..

 

Projekt je vrijedan više od milion KM, a bit će realiziran uz podršku Općine Vogošća i KS-a dok je JP Ceste Federacije nosilac aktivnosti.

 

Zajednička ocjena svih uključenih je kako će izgradnja te raskrsnice omogućiti lakši ulaz i izlaz iz grada pogotovo uz izgradnju još tri slične raskrsnice na području općine Vogošća na trasi prema Sarajevu.

 

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

 

(FENA/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI