Građani Sarajeva se mole za strpljenje

U ponedjeljak se u Starom Gradu otvaraju velika gradilišta: Podzemna garaža, trg, dvorana, rekontrukcija Dom zdravlja...

Hronika 20.03.19, 13:16h

U ponedjeljak se u Starom Gradu otvaraju velika gradilišta: Podzemna garaža, trg, dvorana, rekontrukcija Dom zdravlja...
S obzirom da će se raditi o velikim gradilištima Iz Općine mole građane i vlasnike susjednih objekata da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju mjere zaštite na gradilištu koje će biti postavljene od izvođača radova

 

Izgradnja prve javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom, sportske sale za OŠ "Edhem Mulabdić", rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad, počet će u ponedjeljak, 25. marta.

 

Ovo su četiri kapitalna projekta koje Općina Stari Grad Sarajevo planira realizovati ove godine. Radovi na svim lokacijama počinju istovremeno, a rok završetak izvođenje radova je 180 dana, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

 

S obzirom da će se raditi o velikim gradilištima Iz Općine mole građane i vlasnike susjednih objekata da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju mjere zaštite na gradilištu koje će biti postavljene od izvođača radova.

 

Što se tiče zgrade Općine Stari Grad radovi će početi od objakta B, a za građane će na vrijeme biti postavljene smjernice s obzirom da se prostorije Porezne uprave Stari Grad i MUP-a Kantona Sarajevo nalaze na II spratu i u prizemlju objakta B.

 

Općina Stari Grad se za ove projekte kreditno zadužila u iznosu od 13,3 miliona KM kod Saudijskog fonda za razvoj, a rok otplate kredita je dvadeset godina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI