Brat Luka kaže da prvi predsjednik RS veliki optimista

Radovan Karadžić uoči presude poslao svoja četiri aforizma: 'Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera'...

Hronika 20.03.19, 11:26h

Radovan Karadžić uoči presude poslao svoja četiri aforizma: 'Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera'...
Izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću počeće danas u Hagu u 14.00 časova, sa odloženim prenosom od 30 minuta

 

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić smiren dočekuje današnje izricanje pravosnažne presude u Hagu, nada se pozitivnom epilogu i vjeruje da će "nepravda prema njemu biti ispravljena", pišu Večernje novosti.

 

Karadžić vjeruje da će Žalbeno sudsko vijeće "ispraviti nepravdu iz prvostepene presude" i uvažiti argumente iz njegove žalbe, budući da je, kako navodi, precizno ukazao na mnoge nelogičnosti i površnosti u zaključivanju prvostepenog vijeća.

 

Prvi predsjednik Republike Srpske veliki je optimista i ubijeđen da se "ne može dva puta zažmiriti pred istinom i činjenicama", pišu beogradske Večernje novosti.

 

Njegov brat Luka Karadžić rekao je za Novosti da se Radovan dobro drži i da vjeruje da je pravda dostižna.

 

"Najbolje poznaje svoj predmet, zna da je bilo mnogo lažnih svjedočenja i zbog toga je optimista. Svima nam je ulio nadu da će se ovaj proces dobro završiti, tako da se svi nadamo i vjerujemo u pravdu", rekao je Luka.

 

Uoči javnog saopštavanja presude, Karadžić je poslao "Večernjim novostima" četiri svoja aforizma koja je napisao u pritvoru u Sheveningenu - "Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera", "Nova govorna mana: SPORAZUM se izgovara kao SPORAZIM", "On je budala, ali energična budala" i "A ko stoji iza propalog čovjeka?".

 

radovan-karadzic-aforizimi

 

Karadžić je prije dvije godine u Haškom tribunalu osuđen na 40 godina zatvora za genocid u Srebrenici, zločin protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja i učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu.

 

Od 11 tačaka osuđen je za 10.

 

Karadžić se u ovom postupku sam branio, ali je imao pravni tim koji mu je pomagao.

 

Sam je pisao žalbu na prvu presudu od 2.000 stranica i zatražio da bude oslobođen krivice.

 

Izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću počeće danas u Hagu u 14.00 časova, sa odloženim prenosom od 30 minuta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI