novi detalji/ policija potvrdila da je ubica uhapšen

Gokmen Tanis, napadač iz Utrechta ubijao zbog porodičnih problema?! Tako tvrdi njegova porodica...

Hronika 18.03.19, 18:34h

Gokmen Tanis, napadač iz Utrechta ubijao zbog porodičnih problema?! Tako tvrdi njegova porodica...
Zabilježena je pucnjava i na drugim mjestima u Utrechtu, kazao je šef nizozemskih antiterorističkih snaga Pieter-Jaap Aalbersberg

 

Najmanje tri su osobe ubijene, a više ih je ranjeno nakon što je muškarac počeo pucati u tramvaju u nizozemskom Utrechtu, javlja BBC. Napadač je pobjegao i u tijeku je potraga za njim.

 

Zabilježena je pucnjava i na drugim mjestima u Utrechtu, kazao je šef nizozemskih antiterorističkih snaga Pieter-Jaap Aalbersberg, prenosi BBC. Ranije je nepoznati muškarac u tramvaju počeo pucati vatrenim oružjem, pri čemu je ubio najmanje jednu osobu, a devet je ozlijeđeno, objavljeno je ranije danas iz policije. Kasnije poslijepodne BBC je objavio da su ubijene tri osobe.

 

Policija je ranije danas objavila fotografiju muškarca za kojega sumnjaju da je pucao po Utrechtu. Upozorili su građane da mu ne prilaze ako ga ugledaju, već da im se odmah jave. Muškarac je rođen u Turskoj, a zove se Gokmen Tanis.

 

napadac-utreht

 

U međuvremenu, holandske vlasti uhapsile su muškarca koji se sumnjiči za napad u Utrechtu, prenosi CNN.

 

Vijest o hapšenju objavio je policijski šef Rob van Bree.

 

Kako javlja Anadolija, članovi porodice napadača izjavili da je osumnjičeni Gokmen Tanis napad u Holandiji izveo zbog “porodičnih problema“. 

 

On je zbog “porodičnih problema“ u tramvaju u Utrechtu prvo pucao u člana porodice, a potom i u ljude koji su željeli pružiti pomoć, javlja agencija Anadolija.  

 

Prema navodima holandskih medija, Tanis je osoba koja pati od psiholoških problema, a prije dvije sedmice bio je na sudu zbog pokušaja silovanja ženske osobe. 

 

Policijski zvaničnici su za lokalne medije kazali da uzimaju u ozbir druge mogućnosti osim terorističkog napada, napominjući da je moguće da je napad izveden iz “porodičnih razloga“. 

 

Osumnjičeni godinama nije bio u kontaktu s ocem, koji živi u Turskoj. Pojavile su se i informacije da su njegovi roditelji razvedeni, nakon čega se njegov otac ponovo oženio. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI