Ministar Stefanović ima 'posebnu preporuku' za ratnog komandanta

Orić nije ušao u Srbiju, ne dolazi ni na 50 km od granice! Na slici se vidi istočnjačko posuđe, uobičajeno u Sarajevu...

Front 18.03.19, 14:57h

Orić nije ušao u Srbiju, ne dolazi ni na 50 km od granice! Na slici se vidi istočnjačko posuđe, uobičajeno u Sarajevu...
Ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić postavio je fotografije na svoju Facebook stranicu kasno u nedjelju naveče da je u Srbiji

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića rekao je za Kurir da Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju i da je za njim raspisana potjernica, pa čim bi ušao na našu teritoriji, bio bi uhapšen.

 

"Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana poternica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen", rekao je Stefanović i dodao:

 

"Pošto to dobro zna, siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju".

 

naser-oric

 

"Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete vidjeti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu."

 

Podsjetimo, ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić, koji je u novembru 2018. godine oslobođen u Sarajevu, u ponovljenom postupku za zločine nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca, postavio je na svoju Facebook stranice fotografije kasno u nedjelju naveče da je u Srbiji.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI