video/ '1 od 5 miliona' - atmosfera na ivici eskalacije

Totalni haos u Beogradu: Demonstranti prodrli u zgradu RTS-a, a onda je uletjela do zuba naoružana policija!

Hronika 16.03.19, 20:31h

Totalni haos u Beogradu: Demonstranti prodrli u zgradu RTS-a, a onda je uletjela do zuba naoružana policija!
Demonstranti su ispred RTS blokirali oba ulaza u zgradu i kažu da će tu ostati dva sata, a organizuju i "Dnevnik slobodne Srbije"

 

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu "Jedan od pet miliona", krenuli u protestnu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Stigla je policija.

 

Prisutni su pripadnici Žandarmerije. Za sada ne reaguju.

 

Obradović je rekao da mole tri meseca da se pojave u programu, ali da se to nije desilo. Predstavnici obezbeđenja stali su uz svoj narod i pustili narod, naveo je i dodao - nećemo da rušimo, da krademo. "Tražimo malu stvar  - vanredno uključenje i da predstavnik organizatora protesta učestvuje u tom vanrednom uključenju, ne političari ili poslanici", rekiao je lider Dveri. Rekao je da nakon toga odmah izlaze, da će lično proveriti da li su svi izašli.

 

Organizatori kažu da su tu da bi pružili podršku radnicima, koji ne smeju da ih puste u Dnevnik. "Puste nas dva minuta, bez pominjanja govornika", navela je jedna jedna od organizatorki koja se obratila megafonom. "Želimo da se naš glas čuje uživo, i želimo pet minuta u Dnevniku i da date isti prostor, jednak, svim političkim predstavnicima", dodala je.

 

Unutra je ušao i jedan od lidera SzS Dragan Đilas.

 

Demonstranti su ispred RTS blokirali oba ulaza u zgradu i kažu da će tu ostati dva sata, a organizuju i "Dnevnik slobodne Srbije". Reporterka N1 javlja da se može videti da su svetla u zgradi RTS pogašena, da svetle ona iza prozora par prostorija na poslednjem spratu.

 

Na protestu je, pre šetnje, govorio potpredsednik Narodne stranke i dramaturg Siniša Kovačević, koji je rekao da Beograđani žive u Ludogradu u kom se Nova godina slavi od avgusta marta. Jedino rešenje za Kosovo je da Vučić ode, naveo je Kovačević. On je građane pozvao ne u šetnju, već u "marš do slobode". Građani nose transparente "Hoćemo drveće, nećemo gondolu", "Šetamo za zdraviju prirodu i društvo"...

 

Vanredni program N1 možete pratiti na ovom linku.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI