DRUGOVI I DRUGARICE, NEK' VAM JE SRETNO

Damir Nikšić nakon isključenja iz SDP-a: Oni ne žele da im se iko miješa u posao... Isti sam ti, s radošću prihvatam odluku!

Front 16.03.19, 14:44h

Damir Nikšić nakon isključenja iz SDP-a: Oni ne žele da im se iko miješa u posao... Isti sam ti, s radošću prihvatam odluku!
Ja nisam pristupio SDP-u zato što podržavam njegovo predsjedništvo i mnoge članove Glavnog odvora, već upravo suprotno - radi toga što sam bio uvjerenja da se ova partija mora reformisati počevši od samog vrha

 


Damir Nikšić nakon jednoglasne odluke Predsjedništva SDP-a BiH da se isključi iz ove partije, a koja je danas izglasana i na sjednici Glavnog odbora, na svom Facebook profilu obratio se kratkim komentarom. 

  
"Bio sam spremio i kratki govor:


Ja socijaldemokratiju shvatam kao društveno-korisnu ideju, a SDP sam shvatao kao društveno dobro, kao partiju koja pripada svima nama. Ovi koji su je privatizirali i pretvorili u firmu ne dijele takvu viziju te partije. Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao.


Isti sam ti.


Stoga s radošću prihvatam odluku kojom me oslobađaju svog autoriteta koji, doduše, nikada nisam ni priznavao za autoritet.


Ja nisam pristupio SDP-u zato što podržavam njegovo predsjedništvo i mnoge članove Glavnog odvora, već upravo suprotno - radi toga što sam bio uvjerenja da se ova partija mora reformisati počevši od samog vrha.


Svojim partijskim drugaricama i drugovima želim puno sreće u tom procesu.


Nadam se da sam uspio barem načeti, ako ne i začeti neke stvari i pozitivne promjene na putu ka oslobođenju ovdašnje socijaldemokratije od "trećeputaša" liberalne elite po uzoru na promjene koje su aktuelne u najvećim strankama lijevog centra u Americi i Engleskoj" - napisao je Nikšić. 


Podsjećamo, na sjednici Glavnog odbora SDP-a za Nikšićevo isključenje glasalo je ukupno 68 članova, četiri su bila protiv, a šest je bilo suzdržanih.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI